Optima Engineering

Perkins + Will – Office Upfit

Charlotte, NC

Project Summary

Renovated office space for national design firm Perkins + Will designed for maximum natural light.

Project Highlights

  • Open studio space with semi-translucent polycarbonate ceiling tiles
  • LEED Silver certification (under consideration)

 

Working with the Charlotte branch of national design firm Perkins + Will, Optima provided engineering design, sustainability consulting and LEED Fundamental Commissioning services on a 9,000 SF office space that was transformed into the firm’s new Charlotte location. Located directly above Charlotte’s Chamber of Commerce, the renovated space was designed to allow for maximum natural light. There are no perimeter offices, but rather an open studio space with semi-translucent polycarbonate ceiling tiles above that create ideal light reflection. The completed office is under consideration for LEED Silver certification. (All images this page courtesy of Perkins + Will)

 

Areas of Sustainable & Resilient: